kop online pampou

De Koninklijke Militaire School dompelt haar leerlingen, werknemers en bezoekers dagelijks onder in een bad van tradities die hun oorsprong vinden in de geschiedenis van de school. Een van deze tradities is de ‘Pampou’, het lijflied van elke leerling op de school dat luidkeels op evenementen gezongen wordt. In het lied doen de leerlingen hun beklag over de strenge regimes en het werk dat ze krijgen. ‘Pampou’ is tevens de naam van een pamflet binnen de school, waarin leerlingen metaforisch hun ongezouten mening geven over allerlei zaken. De 'Pampou' is altijd al een uitlaatklep geweest voor de leerlingen. Dat is nog steeds zo! Op deze blog uiten de leerlingen en kaderleden hun mening en delen ze hun persoonlijke verhalen.

Arvid De Dapper
Blauwe caque Tradities en Public Relations

Academisch

Masterproef

Thesisonderzoek mirage Marokko

Onderluitenant Théo Demeester licht zijn onderzoek in Marokko toe met betrekking tot zijn thesis over mirage bij snipervuur.

Team Campus Cup

De Campus Cup

Vorig academiejaar namen twee ploegen van de Koninklijke Militaire School deel aan de Campus Cup. Ook dit jaar haalt een team van vier bachelorstudenten SSMW alles uit de kast om de hoofdprijs mee naar Brussel te nemen.

Tradities

degen des konings jens

Degen des Konings overhandigd aan Jens Parisis

Jens Parisis vertelt over de overhandiging van de Degen des Konings tijdens de parade voor de opening van het academiejaar 2019-2020.

Jens Parisis audientie koning

Jens Parisis over zijn Degen des Konings

"Voor mij was de hele ervaring meer dan een foto, eerder een film en ik hoop dat je na het lezen van de verschillende puzzelstukjes een beter beeld hebt van...

Frank De Winne

Flying high

Voor het museumteam van de KMS is 'geschiedenis' een werkwoord. Dit betekent dat niet enkel archivalia uit kelders en zolders van de school geregistreerd worden, maar dat wij ons ook voor onze oud-leerlingen interesseren en hun eigen belevenissen en herinneringen een plaats willen geven in het collectief geheugen van de school.

Eedaflegging Jens Parisis

Generaal-majoor Vandeveld

Jens Parisis vertelt over zijn ontmoeting met generaal-majoor Vandeveld.

Jens Parisis audientie koning

Privé-audiëntie met de koning: oprecht, ontzagwekkend, overweldigend

Jens Parisis vertelt over zijn privé-audiëntie met Koning Filip ter gelegenheid van zijn prijs van de Degen des Konings.

Militair

Winterkamp 3Ba

Poids morals en kastdeuren: winterkamp in het teken van Kamp Waes

27 januari om 06u00 ’s ochtends stond het volledige bataljon HOIC verzameld, klaar om op kamp te vertrekken. De rugzakken netjes opgelijnd, de kitzakken stevig gevuld en hier en daar waren de ABL’s al vervangen door andere schoenen. Het was duidelijk: de examens zaten erop en iedereen was klaar om op winterkamp te vertrekken.

Erasmus

Sport