Succesverhalen

De Koninklijke Militaire School drijft op de energie van haar studenten en medewerkers. Zowel de kaderleden, de onderzoekers en de professoren, als de studenten, stagiaires en de vrijwilligers zorgen ervoor dat de school zich een onderwijsinstelling van hoog niveau mag noemen.

De KMS is fier op de prestaties van ieder radertje in dit grote rad!

Benieuwd naar hun successen?

 

Succesverhalen

Rekenen tegen Corona

Nieuwe rekenkracht tegen COVID-19

Op woensdag 11 maart, net voor de COVID-19 lockdown in België, kwam het nVidia DGX station voor het SSAVE-project aan in de Koninklijke Militaire School. Het Folding@Home-project lanceert berekeningen ter ondersteuning van de zoektocht naar medicijnbindende sites op het nieuwe virus. We besloten het DGX-station onmiddellijk in te zetten om vrije rekencycli te doneren aan dit project.

Special Forces

Wetenschap ten dienst van de Special Forces

De VIPER-onderzoekseenheid viert dit jaar haar tiende verjaardag. Ze werd in 2010 opgericht door professor Xavier Neyt en medisch majoor Nathalie Pattyn. Vanaf het begin was deze onderzoekseenheid gericht op een multidisciplinair onderzoek naar menselijke prestaties in operationele omstandigheden.

Expeditie Robinson

Expeditie Robinson

In 2020 komt de ultieme survivalwedstrijd terug. Expeditie Robinson is te zien in januari op VIER. Een van de kandidaten is geen onbekende voor ons! Ruth is niet de eerste de beste...

Onderzoeker

Michal Shimoni wordt Senior-Member IEEE

Michal Shimoni is onderzoeker en projectmedewerker sinds 1999 in de Hyperspectrale Eenheid van het Departement van Communicatie, Informatie, Systemen en Sensoren (CISS). In het kader van het International Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) behaalde zij deze maand een 'Senior Member' graad voor haar wetenschappelijke prestaties.

Eindwerk in de prijzen

NIRAS/ONDRAF award voor Thijs Verhaeghe

Onderluitenant Thijs Verhaeghe (169 POL) de "NIRAS/ONDRAF award" van het BNS-YGN in ontvangst nemen voor zijn eindwerk "Improving the numerical simulation of the physics inside a tokamak".

Succesverhaal

Kersvers afgestudeerde valt in de prijzen bij ie-net

Elk jaar deelt de ingenieursvereniging ie-net prijzen uit aan afgestudeerde Vlaamse studenten voor hun eindwerk. Dit jaar behaalde onderluitenant Joey Vercauteren van de 169ste promotie Polytechniek een mooie tweede plaats met zijn eindwerk 'Aerodynamische optimalisatie van een HALE UAV propeller'.