Ook de mondelinge verdedigingen gaan door... op afstand

Alle officieren komen tijdens hun loopbaan verschillende keren terug naar de KMS. Eén van die momenten is de vorming kandidaat hoofdofficier die plaatsvindt in het Defensiecollege. Momenteel zijn de 124, zowel Belgische als buitenlandse, kapiteins en commandanten van de 45e sessie bezig met de laatste module van deze vorming. 

Als directeur van de vorming kandidaat hoofdofficier is het belangrijk dat ik af en toe eens polshoogte neem tijdens individuele mondelinge verdedigingen. Het departement Marine van het Defensiecollege heeft, gezien de situatie, een virtueel klaslokaal opgezet en de directeur uitgenodigd op zo’n verdediging. De verdediging op afstand verloopt verrassend vlot, met als extra dimensie soms wat vreemde geluiden op de achtergrond zoals spelende kinderen of iemand die begint te stofzuigen. 

Bij deze is de fictieve crisis in Azië weer onder controle en gaat het verder naar een volgend operationeel probleem voor de marine officieren.

Luitenant-kolonel Ronald Genné - Defensiecollege

Corona

Reacties

Comd KMS
di 07/04/2020 - 15:10
Ik apprecieer de vindingrijkheid en het aanpassingsvermogen van de lesgevers en studenten om ondanks de crisis de leerobjectieven te behalen met de beschikbare ICT middelen. Defensie heeft goed gevormde leiders nodig, ook in de nieuwe generatie. Bravo!
Luc VAN TRICHY
do 09/04/2020 - 08:34
Knap!

Voeg een nieuwe reactie toe