• 17 september 2020
Agency

De Koninklijke Militaire School in Nature

Uit onderzoek van de Université Libre de Bruxelles (België) in samenwerking met de Koninklijke Militaire School van België en de University College London (UK) blijkt dat werken in een sterk hiërarchische omgeving, zoals de militaire omgeving, nadelig zou zijn voor de verantwoordelijkheidszin. Groepen die specifiek gevormd werden in verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid, zoals kandidaten-officieren van de Koninklijke Militaire School, tonen dat effect echter niet. Dit in Nature Communication gepubliceerde onderzoek bevestigt de mogelijkheid om mensen te trainen in het ontwikkelen van verantwoordelijkheidszin.
Diploma's
  • 10 september 2020

Onze laatstejaars studeren af

Op 3 september studeerden onze laatstejaars van  de170ste Polytechnische promotie, de 155ste en de 156ste promoties Sociale en Militaire Wetenschappen en de promoties van de Speciale Divisie af en werden de academische prijzen voor het academiejaar 2019-2020 uitgereikt.
Grondrobot
  • 2 juli 2020

iMUGS ontwikkelt gestandaardiseerde Europese grondrobot

De Koninklijke Militaire School (KMS) maakt deel uit van het consortium iMUGS (Integrated Modular Unmanned Ground System), dat bestaat uit verschillende grote defensie-, communicatie- en cybersecurityondernemingen, en hightech-kmo's. Ze ontwikkelden een Europese gestandaardiseerde grondrobot en werden daarvoor bekroond met 30,6 miljoen euro van het European Defence Industrial Development Programme (EDIDP) van de Europese Commissie.
Prinses Elisabeth
  • 20 mei 2020

Prinses Elisabeth start op 31 augustus aan de KMS

Volgend academiejaar ontvangen we Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth op de Campus Renaissance. Ze zal een jaar lang studeren in de 160ste promotie Sociale en Militaire Wetenschappen (SSMW).
Incorporation
  • 2 september 2020

Nieuwe leerlingen starten aan de KMS

Maandag 31 augustus was het terug naar school voor 170 nieuwe kandidaat-officieren van de Koninklijke Militaire School, waaronder prinses Elisabeth. Tijdens de huidige pandemie neemt de school tal van maatregelen om de veiligheid te waarborgen.
  • 26 juni 2020

Defensieattaché Korea neemt deel aan evaluatie masterproef

Op 15 juni 2020 nan kolonel Yongsun Kim, Defensieattaché van de Ambassade van de Republiek Korea, uitgenodigd door Prof. Fernando Ruiz, deel aan de evaluatie van de masterscriptie van luitenant Jef Vermeyen, die de kosten van een hereniging van Korea becijferde.
Microsoft HoloLens 2
  • 27 april 2020

Microsoft HoloLens 2 voor ons XR Lab

Het XR Lab van de Koninklijke Militaire School, Departement Wiskunde, is trots om één van de eerste organisaties in België te zijn die de Microsoft HoloLens 2 mag ontvangen.
Zomerkamp
  • 22 juli 2020

COVID-19: Leerlingen zomerkamp getest

Naar aanleiding van de misleidende communicatie in verschillende media, hierbij de feiten op een rijtje: onze leerlingen van de bachelor- en masterjaren vertrokken op 6 juli naar hun respectievelijke zomerkampen. De groep leerlingen die hun eerste of tweede jaar beëindigden, gingen naar Leopoldsburg. Gezien de huidige situatie, werden strenge maatregelen getroffen om het kamp in alle veiligheid te laten verlopen. Zo leven de leerlingen en hun kader tijdens die periode in bubbels per peloton, dragen ze mondmaskers en werd het programma zodanig aangepast dat de afstandsregels te allen tijde gerespecteerd worden.
Project SSMW
  • 24 juni 2020

19.000 euro voor 'To Walk Again'

Project SSMW loopt vandaag op z'n einde. Tijdens de ceremonie op 22 juni werd onthuld hoeveel 155 en 156 SSMW voor het goede doel ‘To Walk Again’ inzamelden gedurende het academiejaar 2019-2020, en lieten we eveneens een droom in vervulling gaan.
  • 31 maart 2020

Coronacrisis - vragenlijst

Op dit moment wordt de hele wereld geconfronteerd met een uitbraak van het coronavirus. De regeringen nemen zeer strenge maatregelen om deze crisis in te dammen. Miljarden mensen worden gedwongen om hun sociale contacten en dagelijkse activiteiten te beperken. Deze weken van isolatie zijn voor de meesten een extreme situatie! We zouden u zeer dankbaar zijn als u de tijd zou nemen om uw persoonlijke ervaring met ons te delen. Dat zal ons helpen om de gemeenschap te dienen, nu en in de toekomst.