• 5 november 2020
Engeneeringnet.be

Lutgardis Claes, ingenieur met strepen

Generaal-majoor Lutgardis Claes werd de eerste vrouwelijke rector van de Brusselse Koninklijke Militaire School (KMS). Ze is Burgerlijk Ingenieur in de vliegtuigbouw en bewapening-ballistiek. Engineeringnet.be kwam langs voor een interview met onze schoolcommandant.
stem
  • 14 oktober 2020

Vlaamse STEM-olympiade

Dit jaar werd de tiende Vlaamse STEM-olympiade georganiseerd voor alle leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs met ‘feeling’ voor exacte wetenschappen, technologie, ontwerp en wiskunde, waarbij zij hun kennis over wetenschap en techniek kunnen meten.
Mechanica
  • 5 oktober 2020

Nieuw project: 'Near-field pollutant dispersion due to explosions'

De afdeling Mechanica is trots om aan te kondigen dat Pierrette Atikpo op 21 september ons team heeft vervoegd. Ze zal werken aan het project 'Near-field pollutant dispersion due to explosions'.
Incorporation
  • 2 september 2020

Nieuwe leerlingen starten aan de KMS

Maandag 31 augustus was het terug naar school voor 170 nieuwe kandidaat-officieren van de Koninklijke Militaire School, waaronder prinses Elisabeth. Tijdens de huidige pandemie neemt de school tal van maatregelen om de veiligheid te waarborgen.
Spin-off
  • 12 oktober 2020

De Koninklijke Militaire School lanceert haar allereerste spin-offproject

Een innovatief indoor tracking- en positioneringsysteem, iPoint genaamd, ontwikkeld door het departement CISS van de Koninklijke Militaire School wordt het eerste spin-offproject dat de KMS gelanceert.
Agency
  • 17 september 2020

De Koninklijke Militaire School in Nature

Uit onderzoek van de Université Libre de Bruxelles (België) in samenwerking met de Koninklijke Militaire School van België en de University College London (UK) blijkt dat werken in een sterk hiërarchische omgeving, zoals de militaire omgeving, nadelig zou zijn voor de verantwoordelijkheidszin. Groepen die specifiek gevormd werden in verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid, zoals kandidaten-officieren van de Koninklijke Militaire School, tonen dat effect echter niet. Dit in Nature Communication gepubliceerde onderzoek bevestigt de mogelijkheid om mensen te trainen in het ontwikkelen van verantwoordelijkheidszin.
Zomerkamp
  • 22 juli 2020

COVID-19: Leerlingen zomerkamp getest

Naar aanleiding van de misleidende communicatie in verschillende media, hierbij de feiten op een rijtje: onze leerlingen van de bachelor- en masterjaren vertrokken op 6 juli naar hun respectievelijke zomerkampen. De groep leerlingen die hun eerste of tweede jaar beëindigden, gingen naar Leopoldsburg. Gezien de huidige situatie, werden strenge maatregelen getroffen om het kamp in alle veiligheid te laten verlopen. Zo leven de leerlingen en hun kader tijdens die periode in bubbels per peloton, dragen ze mondmaskers en werd het programma zodanig aangepast dat de afstandsregels te allen tijde gerespecteerd worden.
Mechanica
  • 5 oktober 2020

Start van het project 'CBRN dispersion and response modeling in the cloud'

Op 21 september verwelkomde de afdeling Mechanica Tristan Carion als nieuw teamlid. Hij zal werken aan het project "CBRN dispersion and response modeling in the cloud".
Diploma's
  • 10 september 2020

Onze laatstejaars studeren af

Op 3 september studeerden onze laatstejaars van  de170ste Polytechnische promotie, de 155ste en de 156ste promoties Sociale en Militaire Wetenschappen en de promoties van de Speciale Divisie af en werden de academische prijzen voor het academiejaar 2019-2020 uitgereikt.
Grondrobot
  • 2 juli 2020

iMUGS ontwikkelt gestandaardiseerde Europese grondrobot

De Koninklijke Militaire School (KMS) maakt deel uit van het consortium iMUGS (Integrated Modular Unmanned Ground System), dat bestaat uit verschillende grote defensie-, communicatie- en cybersecurityondernemingen, en hightech-kmo's. Ze ontwikkelden een Europese gestandaardiseerde grondrobot en werden daarvoor bekroond met 30,6 miljoen euro van het European Defence Industrial Development Programme (EDIDP) van de Europese Commissie.