• 22 juli 2020
Zomerkamp

COVID-19: Leerlingen zomerkamp getest

Naar aanleiding van de misleidende communicatie in verschillende media, hierbij de feiten op een rijtje: onze leerlingen van de bachelor- en masterjaren vertrokken op 6 juli naar hun respectievelijke zomerkampen. De groep leerlingen die hun eerste of tweede jaar beëindigden, gingen naar Leopoldsburg. Gezien de huidige situatie, werden strenge maatregelen getroffen om het kamp in alle veiligheid te laten verlopen. Zo leven de leerlingen en hun kader tijdens die periode in bubbels per peloton, dragen ze mondmaskers en werd het programma zodanig aangepast dat de afstandsregels te allen tijde gerespecteerd worden.
Grondrobot
  • 2 juli 2020

iMUGS ontwikkelt gestandaardiseerde Europese grondrobot

De Koninklijke Militaire School (KMS) maakt deel uit van het consortium iMUGS (Integrated Modular Unmanned Ground System), dat bestaat uit verschillende grote defensie-, communicatie- en cybersecurityondernemingen, en hightech-kmo's. Ze ontwikkelden een Europese gestandaardiseerde grondrobot en werden daarvoor bekroond met 30,6 miljoen euro van het European Defence Industrial Development Programme (EDIDP) van de Europese Commissie.
Prinses Elisabeth
  • 20 mei 2020

Prinses Elisabeth start op 31 augustus aan de KMS

Volgend academiejaar ontvangen we Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth op de Campus Renaissance. Ze zal een jaar lang studeren in de 160ste promotie Sociale en Militaire Wetenschappen (SSMW).
Rekenen tegen Corona
  • 23 maart 2020

Nieuwe rekenkracht tegen COVID-19

Op woensdag 11 maart, net voor de COVID-19 lockdown in België, kwam het nVidia DGX station voor het SSAVE-project aan in de Koninklijke Militaire School. Het Folding@Home-project lanceert berekeningen ter ondersteuning van de zoektocht naar medicijnbindende sites op het nieuwe virus. We besloten het DGX-station onmiddellijk in te zetten om vrije rekencycli te doneren aan dit project.
  • 26 juni 2020

Defensieattaché Korea neemt deel aan evaluatie masterproef

Op 15 juni 2020 nan kolonel Yongsun Kim, Defensieattaché van de Ambassade van de Republiek Korea, uitgenodigd door Prof. Fernando Ruiz, deel aan de evaluatie van de masterscriptie van luitenant Jef Vermeyen, die de kosten van een hereniging van Korea becijferde.
Microsoft HoloLens 2
  • 27 april 2020

Microsoft HoloLens 2 voor ons XR Lab

Het XR Lab van de Koninklijke Militaire School, Departement Wiskunde, is trots om één van de eerste organisaties in België te zijn die de Microsoft HoloLens 2 mag ontvangen.
Expeditie Robinson
  • 8 januari 2020

Expeditie Robinson

In 2020 komt de ultieme survivalwedstrijd terug. Expeditie Robinson is te zien in januari op VIER. Een van de kandidaten is geen onbekende voor ons! Ruth is niet de eerste de beste...
Project SSMW
  • 24 juni 2020

19.000 euro voor 'To Walk Again'

Project SSMW loopt vandaag op z'n einde. Tijdens de ceremonie op 22 juni werd onthuld hoeveel 155 en 156 SSMW voor het goede doel ‘To Walk Again’ inzamelden gedurende het academiejaar 2019-2020, en lieten we eveneens een droom in vervulling gaan.
  • 31 maart 2020

Coronacrisis - vragenlijst

Op dit moment wordt de hele wereld geconfronteerd met een uitbraak van het coronavirus. De regeringen nemen zeer strenge maatregelen om deze crisis in te dammen. Miljarden mensen worden gedwongen om hun sociale contacten en dagelijkse activiteiten te beperken. Deze weken van isolatie zijn voor de meesten een extreme situatie! We zouden u zeer dankbaar zijn als u de tijd zou nemen om uw persoonlijke ervaring met ons te delen. Dat zal ons helpen om de gemeenschap te dienen, nu en in de toekomst.
Onderzoeker
  • 24 december 2019

Michal Shimoni wordt Senior-Member IEEE

Michal Shimoni is onderzoeker en projectmedewerker sinds 1999 in de Hyperspectrale Eenheid van het Departement van Communicatie, Informatie, Systemen en Sensoren (CISS). In het kader van het International Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) behaalde zij deze maand een 'Senior Member' graad voor haar wetenschappelijke prestaties.