• 19 februari 2021
Rapport

Rapport: Performance Management in Defense Organizations

Het rapport van de NAVO SAS096 Research Task Group over « Performance Management in Defense Organizations » bevat belangrijke bijdragen van kolonel IMM Geert LETENS dr. Ir. en commandant Joaquim Soares van de KMS en is nu online beschikbaar.
MOD
  • 12 februari 2021

Defensieminister ontmoet toekomstige officieren

Tijdens een bezoek aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in hartje Brussel kreeg Defensieminister Ludivine Dedonder een uiteenzetting over de werking van de universiteit van Defensie. De Chef Defensie Admiraal Hofman flankeerde de minister tijdens de rondleiding.
Can you solve it
  • 26 november 2020

RMA-team bereikt de finale van de 'NATO Innovation Challenge'

Een multidisciplinair en multi-departementaal team van KMS-onderzoekers heeft de finale bereikt van de NATO Innovation Challenge. Het team bestaat uit Daniela Doroftei (MECA), Frik Vanderstraeten (ex-SSOC), Michaël Dewyn (FILO), Salvatore Lo Bue (PSPS), Geert De Cubber (MECA) en Tom De Vleeschauwer (COMPOSNAV).
Spin-off
  • 12 oktober 2020

De Koninklijke Militaire School lanceert haar allereerste spin-offproject

Een innovatief indoor tracking- en positioneringsysteem, iPoint genaamd, ontwikkeld door het departement CISS van de Koninklijke Militaire School wordt het eerste spin-offproject dat de KMS gelanceert.
KMS en VUB
  • 3 februari 2021

KMS en VUB slaan de handen in elkaar

Onderzoekers van de Koninklijke Militaire School en studenten van de Vrije Universiteit Brussel slaan de handen in elkaar.
Engeneeringnet.be
  • 5 november 2020

Lutgardis Claes, ingenieur met strepen

Generaal-majoor Lutgardis Claes werd de eerste vrouwelijke rector van de Brusselse Koninklijke Militaire School (KMS). Ze is Burgerlijk Ingenieur in de vliegtuigbouw en bewapening-ballistiek. Engineeringnet.be kwam langs voor een interview met onze schoolcommandant.
Mechanica
  • 5 oktober 2020

Start van het project 'CBRN dispersion and response modeling in the cloud'

Op 21 september verwelkomde de afdeling Mechanica Tristan Carion als nieuw teamlid. Hij zal werken aan het project "CBRN dispersion and response modeling in the cloud".
Winnaars
  • 16 december 2020

Team KMS wint de NATO Innovation Challenge

Een multidisciplinair en multi-departementaal team van KMS-onderzoekers heeft de NATO Innovation Challenge 2020 gewonnen. Het team bestaat uit Daniela Doroftei (MECA), Frik Vanderstraeten (ex-SSOC), Michaël Dewyn (FILO), Salvatore Lo Bue (PSPS), Geert De Cubber (MECA) en Tom De Vleeschauwer (COMPOSNAV).
stem
  • 14 oktober 2020

Vlaamse STEM-olympiade

Dit jaar werd de tiende Vlaamse STEM-olympiade georganiseerd voor alle leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs met ‘feeling’ voor exacte wetenschappen, technologie, ontwerp en wiskunde, waarbij zij hun kennis over wetenschap en techniek kunnen meten.
Mechanica
  • 5 oktober 2020

Nieuw project: 'Near-field pollutant dispersion due to explosions'

De afdeling Mechanica is trots om aan te kondigen dat Pierrette Atikpo op 21 september ons team heeft vervoegd. Ze zal werken aan het project 'Near-field pollutant dispersion due to explosions'.