Nieuwe rekenkracht tegen COVID-19

  • 23 maart 2020

Op woensdag 11 maart, net voor de COVID-19 lockdown in België, kwam het nVidia DGX station voor het SSAVE-project aan in de Koninklijke Militaire School. Het station is normaal gezien bedoeld om wiskundige modellen te analyseren die de betrouwbaarheid en de nauwkeurigheid van de gegevens die worden uitgewisseld tussen sensoren van verschillende maritieme platformen kwantificeren en om deze modellen te integreren in de besluitvormingstools. 

In de tussentijd heeft de COVID-19-crisis hard toegeslagen en kondigde het Folding@Home-project aan dat het berekeningen lanceert ter ondersteuning van de zoektocht naar medicijnbindende sites op het nieuwe virus. We besloten om het DGX-station onmiddellijk in te zetten, samen met ons bestaande rekencluster, en om vrije rekencycli te doneren aan dit project. Uiteraard is het systeem zo geconfigureerd dat de berekeningen die nodig zijn voor ons eigen onderzoek onmiddellijk voorrang krijgen.

Uit de eerste berekeningen voor Folding@Home kunnen we al een relatieve schatting maken van de prestaties van onze nieuwe GPU machine in vergelijking met de rest van het cluster: één Tesla kaart is ongeveer 4,4 keer sneller dan een 'gewone' 80-core rekenknoop, dus als we dit extrapoleren, is het blinkende nieuwe 'speelgoed' ongeveer drie keer zo snel als het hele gewone rekencluster voor de Folding@Home workload.

Je kan de voortgang van het RMA-team hier volgen.

Rekenen tegen Corona
Een DGX station verplaats je niet zomaar
Rekenen tegen Corona
Design of niet, jouw plaats is in het datacenter.