KMS lock-down tips

De KMS-studenten zijn gewend om binnen de muren van de school 24/24 beschikbaar te zijn van hun kader en ze volgen er in normale omstandigheden een zeer strak lessen- en sportschema. Het leven aan de KMS is niet te vergelijken met het e-learning programma dat de leerlingen vandaag voorgeschoteld krijgen. Ook de docenten moeten hun stijl van lesgeven aanpassen. Daarom vroegen wij aan de KMS’ers hoe zij van deze corona-periode toch een afwisselende en interessante tijd maken. We zochten naar tips om fit, gezond, mentaal en fysiek sterk, en vooral gelukkig te blijven in de bizarre situatie waarin we dezer dagen leven

RMA quarantaine tips

Verzeker jouw zorgeloze zomer

Wees proactief! Voor studenten is de crisis dé kans bij uitstek om ervoor te zorgen dat ze deze zomer geen herexamens hebben, hoewel e-learning niet wil zeggen dat de studenten het makkelijker hebben in deze periode. Ook andere voorbereidende taakjes kan je doen om ervoor te zorgen dat komende zomer fantastisch wordt. Zoek recepten op voor je volgende barbecue en maak afspeellijsten met al je favoriete 80’s hits. Zorg ervoor dat de tuin er perfect bijligt, zodat je de eerste gasten na deze periode in een mooie omgeving kan ontvangen. Voor de echte beach boys is het de uitgelezen kans om na de coronaperiode uit te pakken met een strak wasbordje. Denk vooruit en wees proactief! Op deze manier heb je iets te doen en ook iets om naar uit te kijken.

 

RMA quarantaine tips
RMA quarantaine tips

Kies projecten en stel doelen

Om ervoor te zorgen dat je niet een hele dag ronddwaalt in huis of in de tuin, zoekend naar ‘iets’ om te doen, is het aangewezen een of meerdere projecten te kiezen en doelen te stellen. Zo houdt onze adjunct grand caque zich bezig met de demontage van zijn fiets, waarna hij die zal ontvetten, kuisen en in een volledig nieuw jasje spuiten. Een andere leerling wil deze zomer graag vloeiend Spaans spreken en spendeert daarom een deel van zijn vrije tijd in het studeren van een bijkomende taal. Ook op sportief vlak kan je gemakkelijk doelen stellen. Een bepaald aantal kilometer kunnen lopen voor het einde van de lockdown is dan ook een doel dat vele KMS-studenten voor ogen hebben. Er bestaan heel wat applicaties die je daarbij kunnen helpen. Continuïteit is rustgevend. Een project dat zich uitstrekt over meerdere dagen of zelfs weken is dan ook het beste. Stel een dagelijks doel, zo heb je iets om naar uit te kijken van dag tot dag. Een Netflix-serie volledig uitkijken als doel… is natuurlijk niet aan te raden. 
 

RMA quarantaine tips

Spoor je vrienden aan om hetzelfde te doen

Alles is leuker met vrienden! Breng via sociale media je vrienden op de hoogte van je vorderingen. Deel een positieve boodschap in deze soms negatieve periode en laat jouw vrienden weten dat je ze niet vergeten bent. Moedig hen aan om hetzelfde te doen, dan komen jullie samen met gemak door deze eenzame periode!
 

Haal een oude hobby uit de kast

Weet je nog waar ze liggen, je oude rolschaatsen? Of de pijl en boog die je ooit kreeg voor een verjaardag? Was haken meer jouw ding? Haal alles van de zolder en herstart een oude hobby! Iedereen heeft al meerdere hobby's uitgeoefend en beschikt over heel wat vergeten materiaal, dat nu perfect kan dienen om fysiek en mentaal op en top te blijven. Vergeet dus zeker je oude liefdes niet!
 

RMA quarantaine tips

Wees je eigen drill sergeant

Zorg ervoor dat je niet wegdeemstert in luieren en niks doen. Hamer erop dat je ‘luie ik’ op een vast uur uit bed komt. Een goed slaapritme van ongeveer acht uur per nacht zal op lange termijn meer vruchten afwerpen dan elke dag uitslapen tot de middag. Je bed opmaken is een uitstekend begin van de dag, zo heb je toch al een missie succesvol afgerond. Probeer regelmaat te houden in het volgen van lessen, eten, sport, televisie kijken, slapen… Samengevat, wees niet te zacht voor jezelf en probeer jouw eigen drill sergeant te zijn. 
 

RMA quarantaine tips

Adjudant KBO Arvid De Dapper
157 Sociale en Militaire Wetenschappen
14 april 2020

 

Cartoons: SDD

Voeg een nieuwe reactie toe