Koninklijke Militaire School

.be

Home

Home  SCGW

Departement Gedragswetenschappen

Website KMS

U bent hier :

Copyright  2010 - 2014 (KMS/ERM/RMA)

Disclaimer

Leerstoel sociologie (SSOC)

Welkom in de leerstoel sociologie.

Naast het verstrekken van de basisbeginselen van de discipline, introduceert de leerstoel studenten eveneens tot verschillende gespecialiseerde domeinen van de sociologie, zoals arbeidssociologie en politieke sociologie. De specificiteit van de leerstoel situeert zich in het onderwijzen van de sociologie van militaire organisaties, aangezien zij onder alle Belgische universitaire instellingen als enige deze gespecialiseerde tak van de organisatiesociologie onderwijst.

Wat het onderzoek betreft, heeft de leerstoel sociologie expertise verworven op het gebied van de organisationele analyse van de Belgische en Europese Defensie, evenals de realisatie van opiniepeilingen en marktonderzoeken in verband met, onder andere, veiligheids- en defensieproblemen, het beheer van het personeel (rekrutering, arbeidstevredenheid, organisatiecultuur, imago), het profiel en de motivatie van de leerlingen van de KMS en de buitenlandse leerlingen die er een opleiding komen volgen.

Met de jaren, heeft de leerstoel aldus een geheel aan onderzoeken gerealiseerd, zowel voor verschillende diensten van de Belgische Defensie als voor civiele organisaties.

Philippe Manigart

Gewoon hoogleraar

Leerstoelhoofd SSOC

Terug

Cursussen

Personeel

Onderzoek

Publicaties