U bent hier :

© Copyright 2010 - 2014 (KMS/ERM/KMA/RMA)

Sitemap  l  Disclaimer

Koninklijke Militaire School

Agenda

Contact

Organisatie

Contact Agenda Organisatie en personeel Multimedia en downloads

Foto’s

RMA Only

.be

Home

Home

Home

SSMW - Faculteit sociale en militaire wetenschappen

Departement gedragswetenschappen

Ľ COST

Ľ DOPS

Ľ SCGW

Ľ DEML

Departement economie, management & leadership

Departement conflictstudies

Departement operaties

Naast de officieren van de sectie artillerie-genie leidt de KMS sinds 1849 ook de officieren van de andere wapens op. Die aanvankelijk praktische opleiding evolueerde samen met de manier van bevelvoeren. Bevelvoerders doen vandaag namelijk veel meer dan louter bevelen geven. Zo moeten ze telkens weer openstaan voor veranderende omstandigheden en voortdurend aandachtig en beschikbaar zijn.


De opleiding werd vanaf 1949 “Alle Wapens” genoemd, maar evolueerde later naar een vorming op universitair niveau in de Faculteit Sociale en Militaire Wetenschappen. De studies duren vijf jaar en leveren een Masterdiploma in de Sociale en Militaire Wetenschappen op.


Op het programma staan niet alleen gedragswetenschappen (recht, filosofie, psychologie of sociologie), maar ook specifiek militaire vakken (militaire technologie, krijgsgeschiedenis, leiderschap en defensieproblemen). Daar komen nog vakken bij zoals wiskunde, statistiek, informatica, economie en natuurlijk management. Zo kunnen officieren op het einde van hun opleiding hoogtechnologische wapensystemen doeltreffend en efficiŽnt beheren of snel ingezet worden in een complexe internationale context.

Faculteitsraad SSMW Bachelor in de sociale en militaire wetenschappen Master in de sociale en militaire wetenschappen Master in de politieke en militaire wetenschappen Master in de openbare en militaire administratie