U bent hier :

© Copyright 2010 - 2014 (KMS/ERM/KMA/RMA)

Sitemap  l  Disclaimer

Koninklijke Militaire School

Contact Agenda Organisatie en personeel Multimedia en downloads

RMA Only

.be

Bezoek aan het federale parlement

De waardering voor onze democratische samenleving begint noodzakelijkerwijze met een goed begrip ervan. Een democratie is meer dan alleen maar het op geregelde tijdstippen organiseren van verkiezingen. Dit is weliswaar een noodzakelijke maar geen voldoende voorwaarde. Een levende en dynamische democratie moet in de eerste plaats steunen op een gemeenschappelijke politieke cultuur waarin waarden zoals menselijke waardigheid en respect centraal staan. Tijdens hun academische vorming worden de kandidaat-officieren, onder meer tijdens de cursus burgerzin, vertrouwd gemaakt met de filosofische en institutionele achtergrond van een democratische samenleving.

Om duidelijk te maken hoe een democratie in het dagdagelijkse leven functioneert, organiseert de KMS jaarlijks voor haar eerstejaars leerlingen een bezoek aan het federale parlement. Tijdens een twee uur durende geleid bezoek, worden geschiedenis, organisatie, werking en bevoegdheden van deze federale instelling (Kamer van Volksvertegenwoordigers en Senaat) toegelicht. Met dit bezoek krijgen de basisprincipes van onze samenleving een concrete invulling.