U bent hier :

© Copyright 2010 - 2014 (KMS/ERM/KMA/RMA)

Sitemap  l  Disclaimer

Koninklijke Militaire School

Agenda

Contact

Organisatie

Contact Agenda Organisatie en personeel Multimedia en downloads

Foto’s

RMA Only

.be

Home

Home

Home

Royal Military Academy Sailing Team

RMAST is een groep leerlingen van de KMS gepassioneerd door het zeilen. We organiseren verschillende activiteiten het ganse jaar door, gaande van praktijklessen op kleine zeilbootjes, tot yachting.  Je hebt dus geen ervaring nodig om bij ons team te komen. Wij geven je de kans op een opleiding tot volwaardige zeiler. Daarnaast nemen wij ook deel aan verschillende competities, waarvan enkele in het buitenland. Naast zeilers, hebben wij ook enkele windsurfers in ons team.


- Zeilen is een serieuze sport en vraagt een goed uithoudingsvermogen.

- Zeilen is teamwork. Samenwerken met je partner, communicatie en coördinatie zijn hier de sleutelwoorden.

- Zeilen is gewoonweg veel plezier! Bovendien krijg je de kans om nieuwe mensen te leren kennen tijdens de verschillende competities.

Wie zijn we?  (Comité en functies)

Waarom zeilen?

Activiteiten

Channel sailing

Periode : December

Plaats : Zeebrugge

Channel Sailing is een activiteit die georganiseerd wordt in het eerste semester, vaak maand december. Hierbij zeilen we met een yacht langs de Belgische kust gedurende een (verlengd) weekend. Het is de eerste activiteit van het jaar en heeft als doel om je kennis te laten maken het zeilen. Het najaar is ideaal voor deze activiteit, aangezien de golven en het weer heviger zijn dan de zomermaanden en zo kan je ontdekken of je beschikt over een paar zeilbenen of niet. Hierbij leer je ook al de eerste stappen van het zeilen op een yacht, nl. aan het roer staan, de verschillende standen van de zeilen en de verschillende onderdelen van een zeilboot te leren kennen. Tijdens deze activiteit zijn familieleden of vrienden van de leerlingen, het kader of het personeel van de KMS, ook welkom.

Theorielessen

Periode : Februari

Plaats : KMS

De theorielessen worden gegeven in het tweede semester aan beginnelingen. Deze lessen gaan door op de KMS, dit gedurende vijf avonden. Nadien leg je je theorie-examen af en ben je al dan niet geslaagd voor het theoretisch gedeelte van je eerste zeilbrevet.


Praktijklessen

Periode : Augustus

Plaats : Oostende (Spuikom)

De praktijklessen gaan ieder jaar door op de Spuikom in Oostende tijdens de maand augustus. Daarbij heb je de gelegenheid om te  slagen voor het praktisch gedeelte van je zeilbrevet. We geven hierbij les aan beginnelingen op Caravelle, als aan gevorderden op 420. Deze stage duurt één week, waarbij logement voorzien wordt in het Eguermin. Voor lesgevers steunen wij op ex-leden van RMAST. Het materiaal wordt voorzien door de zeilschool van de Marine.Buitenlandse zeilstage

Periode : Paasvakantie

Plaats : Kroatië

De buitenlandse zeilstage, is de jaarlijkse zeilreis die RMAST maakt tijdens de paasvakantie. Deze gaat meestal door in Kroatië. Het doel van deze activiteit, is vooral het leuke en ontspannende aspect te tonen van het zeilen. Daarnaast leer je ook om te werken met de zeilen (overstag gaan en gijpen) en leer je te helpen bij het aan- en afmeren. Daarnaast meren we iedere dag  aan een eiland aan, om deze te bezoeken.

Buitenlandse wedstrijden

Periode : tweede semester

Plaats : Livorno / Brest / Istanbul

Ieder jaar neemt RMAST deel aan de wedstrijd te Livorno (Italië). Dit is een internationale wedstrijd georganiseerd door de Accademia Navale. Er wordt een ploeg van vier leerlingen gestuurd, samen met twee coaches. Som wordt er ook wel eens een zeiler naar Istanbul gestuurd om op laser te zeilen of een team naar Brest. Al deze wedstrijden vinden plaats in het tweede semester.

 

Stroombank

Periode : hele jaar

Plaats : Oostende (Spuikom)

Stroombank is een militaire competitie tussen verschillende eenheden op de Spuikom te Oostende. Volgende disciplines komen aan bod: roeien, windsurfen, zwemmen, zeilen Caravelle en zeilen 420. RMAST stuurt altijd een ploeg om aan iedere discipline deel te nemen. Deze wedstrijd loopt over een gans jaar, waarbij er op het einde een wisselbeker wordt uitgedeeld.

Regatta

Periode : internationale week (buitenlandse delegaties)

Plaats : Oostende (Spuikom)

De regatta RMAST wordt om de twee jaar georganiseerd door de leden van RMAST. Het gaat om een wedstrijd op 470 op de Spuikom te Oostende. Deze wedstrijd duurt twee dagen en wordt georganiseerd tijdens de internationale week BDE. Verschillende buitenlandse ploegen, waarvan een ploeg RMAST,  strijden dan om de Sailing Trophy RMAST. 

Vertegenwoordiging

RMAST zorgt voor een vertegenwoordiging op zowel de kerstmarkt, als op de Open Campus Day. Hierbij beschikken we over een eigen stand. De stand op de kerstmarkt kadert in het project 5SSMW, waarbij we traditioneel limoncello verkopen. Daarnaast hebben we een stand op de Open Campus Day, waarbij we zeilmateriaal, cursussen en folders ter beschikking stellen van eventuele toekomstige leden RMAST.

Comité en functies

top