U bent hier :

© Copyright 2010 - 2014 (KMS/ERM/KMA/RMA)

Sitemap  l  Disclaimer

Koninklijke Militaire School

.be

Home

Home

RMA Only

Agenda

Contact

Organisatie

Contact Agenda Organisatie en personeel Multimedia en downloads

Foto’s

Home

CLNG - Centrum voor taalonderwijs

»  Website CLNG

« Terug

Talenstudie is niet weg te denken uit de academische vorming aan de KMS. Op de toelatingsexamens wordt de grondige kennis van de eerste taal en een elementaire kennis van de tweede taal getest, maar tijdens hun studies volgen de studenten les in hun moedertaal.

Om aangesteld te kunnen worden tot de laagste officiersrang (onderluitenant of vaandrig-ter-zee tweede klasse voor de Marine), moeten ze echter slagen voor een wettelijk examen over de wezenlijke kennis van de tweede taal. De taallessen die hen voorbereiden op dat examen, maken deel uit van de bacheloropleiding. Op het programma staan ook lessen Engels, die officieren voorbereiden op een baan in een internationale context. In de faculteiten Polytechniek en Sociale en Militaire Wetenschappen worden bepaalde lessen zelfs alleen in het Engels gegeven.

 Het Centrum voor Taalonderwijs brengt de studenten de nodige taalvaardigheid bij die nodig is om hun studies en examens tot een goed einde te brengen en onmisbaar is voor hun toekomstige loopbaan. Het Centrum speelt ook een rol in de voortgezette vorming van officieren. Het organiseert voorbereidingscursussen voor het examen tweede taal dat kandidaat-majoors en kandidaat-korvetkapiteins (Marine) moeten afleggen en bereidt kandidaten voor op het examen over de grondige kennis van de tweede taal. Ten slotte verstrekt het Taalcentrum ook lessen Duits aan studenten die een grondige kennis van het Engels hebben.

Leerstoel Nederlands

» Technisch en administratief personeel

» DE

» EN

» NL

» FR

Leerstoel Frans

Leerstoel Duits

Leerstoel Engels

» Directeur CLNG

» OPEnglish

Cel Operational English