U bent hier :

© Copyright 2010 - 2014 (KMS/ERM/KMA/RMA)

Sitemap  l  Disclaimer

Koninklijke Militaire School

Agenda

Contact

Organisatie

Contact Agenda Organisatie en personeel Multimedia en downloads

Foto’s

RMA Only

.be

Home

Home

Home

Algemene principes van de militaire basisvorming

In het kader van de militaire vorming wordt de nadruk gelegd op het verwerven van kennis (KENNEN), maar ook op de ontwikkeling van de competenties (SAVOIR-FAIRE) en de uitdrukking van functioneringsmodi (SAVOIR-ETRE).


De bekwaamheid om te leven in gemeenschap, de ethiek en het leiderschap worden voortdurend benadrukt.


Hoewel het verwerven van de tactische procedťs en de militaire competenties hoofdzakelijk geconcentreerd is tijdens de kampperiodes in BelgiŽ of in het buitenland, is de militaire training in de KMS een continu proces tijdens het verblijf van de kandidaten officier binnen onze muren.


De MIF (Militaire Initiatie Fase) is de eerste confrontatie van onze jonge kandidaten met de militaire aspecten van de opleiding. Deze vindt plaats gedurende vijf weken in het militaire kamp te Elsenborn vůůr de opening van het eerste studiejaar (medio augustus tot eind september).


Vervolgens worden de belangrijke fasen van de militaire vorming voor alle kandidaten officier verspreid over het twee weken durende winterkamp (eind januari tot begin februari) en het zomerkamp tijdens de maand juli.


Naast het verwerven van deze professionele vaardigheden zal de kandidaat voortdurend zijn karakteriŽle kwaliteiten en conditie ontwikkelen. Een bijzondere aandacht zal dus besteed worden aan het intensief sporten.

Gedurende hun volledig parcours in de KMS, moeten de kandidaten ook aantonen dat zij de nodige karakteriŽle kwaliteiten bezitten die nodig zijn voor hun toekomstige rol als leider. De kandidaten zullen voortdurend geplaatst worden in omstandigheden die gunstig zijn om kwaliteiten zoals zelfdiscipline, inzet, moed en respect verder te ontwikkelen.


Ľ Opdrachtsverklaring van de KMS