U bent hier :

© Copyright 2010 - 2015 (KMS/ERM/KMA/RMA)

Sitemap  l  Disclaimer

Koninklijke Militaire School

Agenda

Contact

Organisatie

Contact Agenda Organisatie en personeel Multimedia en downloads

Foto’s

RMA Only

.be

Home

Home

Home

Doctoraten Honoris Causa

De KMS verleent het eredoctoraat aan de Belgische Graaf Dr. Jacques Rogge voor de waarden die hij uitstraalt als Voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité: zelfdiscipline, inzet, moed en respect.

Fotoreportage

Graaf Dr. Jacques Rogge Eredoctoraat KMS 28 oktober 2010 Professor Fritz Stoeckli Eredoctoraat KMS 28 oktober 2010

De KMS verleent het eredoctoraat aan de Zwitserse historicus en chemicus Fritz Stoeckli voor zijn belangrijke bijdragen op het gebied van de militaire geschiedenis en de militaire toepassingen van de chemie.

Fotoreportage

Professor Mitchell Feigenbaum Eredoctoraat KMS 28 oktober 2010

De KMS verleent het eredoctoraat aan de Amerikaanse wiskundige en fysicus Mitchell Feigenbaum voor zijn werk op het gebied van niet-lineaire diffusie, turbulentie en de toepassing van de chaostheorie op dynamische systemen.

Fotoreportage

Professor Friedrich Wagner Eredoctoraat KMS 18 maart 2009

De KMS verleent het eredoctoraat aan de Duitse fysicus Friedrich Wagner voor de kwaliteit van zijn onderzoek in het domein van de thermonucleaire fusie en voor zijn inspirerend voorzitterschap van de European Physical Society.

Professor Allan Millett Eredoctoraat KMS 18 maart 2009

De KMS verleent het eredoctoraat aan de Amerikaanse historicus Allan Millett voor de kwaliteit van zijn historisch werk in het algemeen en zijn onderzoek inzake de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse oorlog in het bijzonder.

Mevrouw Michèle Alliot-Marie Eredoctoraat KMS 22 september 2006

De KMS verleent het eredoctoraat aan Michèle Alliot-Marie, Frans Minister van Defensie, voor haar doorslaggevende rol bij de totstandkoming en de vooruitgang van de Frans-Belgische samenwerking die de motor en het voorbeeld zijn op het vlak van het Europees Defensiebeleid.

De Heer Philippe Busquin Eredoctoraat KMS 6 oktober 2005

De KMS verleent het eredoctoraat aan de Heer Philippe Busquin, Belgisch minister van Staat en ex-Europees commissaris, voor zijn wilskracht, zijn inzet en zijn beslissende rol in de ontwikkeling en de vooruitgang van het wetenschappelijk onderzoek in Europa.