Koninklijke Militaire School

.be

Home

Home  ABAL

Departement wapensystemen en ballistiek

Website KMS

© Copyright  2010 - 2016 (KMS/ERM/RMA)

 Disclaimer

Dienstverlening

Naast het academisch onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek doet het departement ABAL aan dienstverlening, ten voordele van Defensie en derden. Wij gebruiken hiervoor ons laboratorium, vaak in combinatie met onze mogelijkheden op het gebied van numerieke simulatie op computer, voornamelijk in de domeinen van de uitwendige en de terminale ballistiek. Op regelmatige basis organiseren wij ten voordele van derden ook een versnelde cursus in ballistiek. Neem gerust contact met ons op indien u denkt dat wij u van dienst kunnen zijn.

Defensie

- Raadgever en problem solver op het gebied van wapensystemen en ballistiek, in het bijzonder baanberekeningen van projectielen, ballistische bescherming van personen en voertuigen, niet-letale wapens en munitie.


- Uitvoeren van geïnstrumenteerde schietproeven in het laboratorium, voornamelijk met betrekking tot de ballistische bescherming van personen.


- Zetelen in en opvolgen van de werkzaamheden van verschillende technische NAVO-werkgroepen.

Federale overheidsdiensten

- Ballistische expertises op wapens en munitie, ten voordele van de Federale Overheidsdienst Justitie.


- Ten dienste van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, in het bijzonder ten voordele van politie : raadgever op het gebied van wapens en munitie, en uitvoeren van schietproeven in het laboratorium, voornamelijk met betrekking tot de ballistische bescherming van personen en voertuigen.

Industrie

In dit verband zijn onze inspanningen voornamelijk gericht op de bescherming van personen (helmen, kogelwerende vesten, brillen) en voertuigen (structurele elementen zoals ramen, deuren, platen en andere onderdelen van auto's, treinen, metrostellen, vliegtuigen) tegen de impact van allerhande voorwerpen, in het bijzonder kogels, stenen, hagel en vogels.


Organisaties

Het departement ABAL is lid van verschillende internationale organisaties en draagt bij tot de werking van deze organisaties.

ARA


CIP


DYMAT


EEMLS


EPPL


IBS


IPAC


LWAG


VPAM   

 Aeroballistics Range Association


Commission Internationale Permanente pour l'Epreuve des Armes à Feu Portatives


European Association for the Promotion of Research into the Dynamic Behaviour of Materials and its Applications


European Electromagnetic Launch Society


European Pulsed Power Laboratories


International Ballistics Society


International Personal Armour Committee


Lightweight Armour Group


Vereinigung der Prüfstellen für angriffshemmende Materialien und Konstruktionen